27 May 2014

V.I.P. de Retezat

Faceți loc, faceți loc, trec drumeții!
Trec...
Drumeții..
Interesant acest câmp...lexical, pe care deseori îl trecem atât de ușor cu vederea: câmpul lexical al călătoriei. Căci, în cele din urmă, cine în al cui univers pătrunde?
Și care este rolul tău pe scena naturii? 

În Parcul Național Retezat,
fiecare gândac...
fiece fir de iarbă...
și orice șuvoi de apă...
toate cutele de scoarță...
și fiecare amprentă ștearsă în învolburare...
este un adevărat V.I.P.!

Drumeți...alpiniști...salvamonți...toate aceste denumiri, denumirile noastre, ale unor simpli trecători, își au originea în numele muntelui, în numele adevăratului V.I.P. Căci muntele, muntele e țesut cu traseuri mult iubite, presărat cu grohotișuri, perforat cu prăpăstii și sculptat în peșteri.
So don't take it for granted.

Poate că o ramură ruptă, o floare smulsă, un gândac strivit, un pet atuncat pe-acolo pe undeva, pare puțin în imensul pădurii. Dar fiecare gâză, fiece fir de iarbă își are rolul nespus de important pe scena naturii.
Dar tu? Ai participat la casting, ai fost selectat în piesă, căci muntele stă să fie urcat de oricine dorește. Dar care e rolul tău?

Cred că, de fapt, suntem niște simpli martori ai frumuseții, mici figuranți, cititori ai unei cărți scrise de însuși Dumnezeu pe culmile Terrei.

Căci ”Florile nu se rup. Florile se admiră.” - Valeriu Butulescu

P.S. Fotografii din excursia în Munții Retezat, clasa 10B, 23-25.05.2014, cascada Lolaia




1 comment:

  1. AS FACE O DRUMETIE PANA LA MA-TA IN BUCATARIA SA ITI MANANC PEESDA AIA NE EPILATA

    ReplyDelete

Aici ne puteti lasa un Comment. Va propunem sa aplicati regula bunului simt. Glumele, bancurile sau smiley-urile sunt optionale si apreciate.

Semnat,
Redactia Scolii.