13 December 2013

Un zambet in dar - IMPACT

    Membrii clubului IMPACT, elevi din ciclul gimnazial al Liceului de Informatica "Tiberiu Popoviciu", cauta sa aduca un zambet pe chipul catorva copii din judetul Salaj, comuna Bic. Acestia, orfani, aflati in grija unor maicute, au castigat afectiunea membrilor clubului, club care a reusit sa mobilizeze intreg liceul: se strang alimente, dulciuri, detergenti, hainute si jucarii, in speranta ca eforturile noastre le vor ajuta pe maicute sa le asigure copiilor un trai cat mai bun si niste sarbatori fericite.
    Pentru ca membrii clubului stiu ca indiferent cat de mare ar fi efortul material, magia sarbatorilor poate fi realizata doar prin veselie, zambete si persoane iubitoare alaturi, ei vor merge miercuri, 18.12.2013, nu doar sa le ofere copiilor cadourile stranse, ci sa le daruiasca si dragostea lor, suprinsa in jocuri, distractie si voie buna.
    Credem ca ceea ce simt ei acum, sperantele si asteptarile lor, sunt cel mai bine suprinse in propriile lor ganduri:
"Sunt lider student la club de 5 saptamani. Am de lucrat cu niste copii energici, amuzanti, putin distrasi in sensul bun. Am ajuns dupa ce ei s-au inscris in proiect. Au strans fonduri din baluri, targuri de hand-made, pe langa cei primiti de la fundatia Noi Orizonturi."
Maricel, Facultatea de Biologie, anul I
"Acest proiect a inceput in urma cu o luna cand am castigat un priect de finantare. Ne-am propus sa mergem la acesti copii deoarece ei sunt foarte saraci si nu primesc cele necesare. Mergem in aceasta perioada pentru ca vrem sa fie bucurosi de Craciun si sa vada ca nu sunt uitati de lume. Vrem ca acesti copii sa fie fericiti cand ne vad. Noi suntem foarte motivati deoarece vrem sa ii facem pe copii sa nu se mai simta asa de singuri. Am vrea ca toti copiii din Liceul de Info sa ne ajute cu orice pot."
Baltaretu Elena, cls. a VII-a A
"Copiii aceia nu primesc cadouri de Craciun si noi vrem sa ii motivam si pe ei sa creada in Mos Craciun."
Bojan Emilia, cls. a V-a A
"Noi dorim sa le aducem de Craciun o lumina in suflete copiilor de la manastirea din Bic. Activitatea se desfasoara ok, elevii s-au sincronizat si au adus daruri."
Lucacel Malina, cls. a V-a A
"Proiectul grupului Impact al scolii noastre este un proiect de suflet, care ne face sa realizam ca nu toti sunt asa de norocosi ca noi, Acest proiect are in vedere situatia suparatoare a unor copii orfani, care sunt ingrijiti de maicutele unei manastiri. Noi ne dorim sa le oferim putina afectiune pentru cateva ore."
Cosma Gabriela, cls. a VII-a A
"Clubul Impact urmeaza sa viziteze o casa de copii care nu au parte de o copilarie foarte placuta. Eu doresc sa le transmit acestor copii sa nu isi piarda speranta la o viata mai buna. Ei trebuie sa tina minte ca intotdeauna se va gandi cineva si la ei."
Podar Andrada, cls. a VII-a A
"Pe mine m-a motivat nevoia de afectiune a copiilor de la orfelinatul din comuna Bic din judetul Salaj si de aceea membrii clubului Impact vor merge sa se joace cu ei si le vor duce cadouri."
Andresoni Antonia, cls. a VII-a A
"In grup, lucram foarte frumos si toti avem aceeasi dorinta, de a le oferi un zambet calduros si de a primi acelasi lucru in schimb."
Nica Ana, cls. a VI-a A
"Noi, grupul Impact, asteptam ca cei de la manastire sa nu se sfiasca sau sa se rusineze de noi si am dori sa se bucure si sa intre miracolul Craciunului si la ei."
Farkas Teodora, cls. a VI-a A
"Vreau sa-i vad cum se bucura cand isi deschid cadourile."
Ana, cls. a VII-a A
"Copiii merita si ei o bucurie de Craciun. Spiritul Craciunului trebuie sa ajunga si in sufletele lor. Pentru ei, un corn cu ciocolata sub bradul de Craciun inseamna multe zambete. Nimanui nu-i e greu sa doneze o ciocolata, iar pentru ei inseamna foarte mult."
Girugea Maria, cls. a VI-a A
"Trebuie sa luam exemplu de la acei mitiei care au o viata cu mult mai grea, mai simpla, si totusi ei ii multumesc lui Dumnezeu ca au un acoperis sub care sa stea si niste oameni care ii iubesc."
Teoc Gabriel
"Pacat ca elevii din liceu nu sunt seriosi cu privire la proiect. Ei nici macar nu se gandesc ca acesti copii nu au avut acel Ajun in familie, pentru ca majoritatea dintre ei sunt orfani. Nu cred ca elevii liceului ar fi pagubiti oferind un leu sau macar un pachet de biscuiti pe care nu il pretuiesc cum trebuie. Acesti copii nu au nici macar acest pachet de biscuiti! Daca ar dona fiecare elev un leu, s-ar strange o suma considerabila, care i-ar ajuta."
Banc Ioana, cls. a VII-a A
 "Sunt foarte mandru de acest proiect!"
                                                      Tudor, cls. a V-a A1 comment:

  1. As vrea sa apara pe blog un catalog al profilor ca sa dam si noi note

    ReplyDelete

Aici ne puteti lasa un Comment. Va propunem sa aplicati regula bunului simt. Glumele, bancurile sau smiley-urile sunt optionale si apreciate.

Semnat,
Redactia Scolii.