09 December 2013

Proiectul ”Prietenii muzeului”

    Proiectul "Prietenii muzeului" vizează crearea unui viitor grup de legătură între comunitatea liceului și evenimentele artistice, care să informeze și să atragă alți tineri în acțiuni interactive între școală și muzeul de artă din localitate.

   Programul propus elevilor face parte dintr-un ciclu de programe educative atent alese de muzeografi spre a veni în sprijinul elevului în dobândirea cunoștințelor necesare unei educații artistice durabile. 
    Primul program, intitulat Genuri artistice are menirea să așeze o temelie  solidă pentru viitoarele achiziții culturale și să atragă elevii spre preocupări legate de cultură, creând respect pentru tradiție și dezvoltând gustul pentru frumos. Acesta este motivul alegerii  grupelor de elevi din clase de început de gimnaziu, respectiv început de liceu.
    Activitatea numărul doi, Genuri artistice - Personalități din lumea arteiva fi centrată pe cunoașterea personalităților din lumea artei, a modului cum acestea au influențat opera de artă.
    Având contact direct cu opera de artă, elevii vor aprecia altfel valorile patrimoniului național, creându-și repere pentru emiterea unor judecăți de valoare în aprecierea valorii și nonvalorii. Estimăm ca în urma acestor întâlniri să remarcăm interesul pentru arta vizuală a unor elevi, acestea fiind preocupări care cresc nivelul cultural al unei comunități, creând grupuri de interes și viitori cetățeni activ implicați în viața culturală locală.
    Participanţii la această activitate sunt elevii claselor a V a si a IX a; cadrele didactice: Marian Cristina, Giurgea Mihaela, Flavia Zeriu, Dana Cheța, Cristina Lupaș; Alexandra Sârbu - muzeograf, Andrei Kelemen - Asociația Culturală “Invizibil”, având ca parteneri Muzeul de artă Cluj și Asociația Culturală „Invizibil”.


No comments:

Post a Comment

Aici ne puteti lasa un Comment. Va propunem sa aplicati regula bunului simt. Glumele, bancurile sau smiley-urile sunt optionale si apreciate.

Semnat,
Redactia Scolii.