05 February 2013

Lego

     Buna ziua,

     Unii spun ca Omul are tendinta de a se reintoarce la origini, la simplitate. Mergand pe teoria asta, se pare ca multi elevi ai Liceului de Informatica "Tiberiu Popoviciu", care au ajuns la un nivel destul de avansat in programare, se reintorc la jocul cu Lego.




     Astazi vi-l prezentam pe MILITARU CRISTIAN , elev in XII C, si cativa robotei cu care s-a jucat el.


     Roboteii de care va ziceam sunt facuti din Lego. Desigur, nu Lego de genul acesta...



 ...cu care se joaca multi copii cand sunt mici (desi daca cineva chiar vrea sa isi puna mintea la contributie ... poate ii iese ), ci un Lego aparut recent care este destul de popolar printre programatori:



     Lego Mindstorms contine software-ul si hardware-ul necesar producerii unor mici roboti construiti de tine. Include atat senzori si motoare cat si un computer de baza programabil care controleaza intreaga masinarie. 

     Kit-ul original continea doua motoare, doi senzori tactili si un senzor de lumina. Versiunea NXT contine trei servo motoare, un senzor de lumina, un senzor de sunet , un senzor tactil si un senzor de distanta. Toate aceste parti pot fi construite impreuna pentru a forma o masinarie functionala cu elemente controlate dintr-un computer. Multe dintre sistemele pe care le folosim in fiecare zi , de la roboti industriali pana la lifturi ar putea fi controloate cu un Lego Mindstorms.

     Lego a dat spre vanzare si o versiune a kit-ului destinata elevilor din scoli. Software-ul din aceste versiuni poate fi alternat in asa fel incat sa permita utilizatorului sa isi foloseasca propriul program , atat in C++ cat si in C sau Java.

     Si ca o curiozitate, Lego Mindstorms a fost numit dupa celebra carte Mindstorms: Children, Computers and Powerful Ideas de Seymour Papert.

     Cam asta a fost cu partea Wiki. Urmeaza partea care noua ne place cel mai mult: Pozele...

     Robotul care urmeaza a fost facut chiar de noi, si vrem sa mentionam ca am lucrat foarte mult timp la el. Conceptul de baza s-a axat pe proprietatea unui robot de a nu se strica daca acesta cade de pe masa. Si... in mare ne-a iesit :)) :



     In continuare, va prezentam un interviu cu un elev care a reusit sa monteze pe robotul sau si o componenta de programare... nu doar patru roti:


Interviu cu MILITARU CRISTIAN


Cine ti-a sugerat sa mergi la curs?

     Profesoara de Informatica de la scoala mi-a sugerat. 

Cum ti s-a parut experienta?

     Foarte fain pentru ca a fost distractiv.

Ce ai construit?

     Am construit un robot care nu facea prea multe...



Ai fost la vreun concurs in acest domeniu?

     Pai da... Am castigat un stick.

Descrie-ne ce ai facut pentru ca robotul sa functioneze.

     Toata lumea stie sa faca Lego. Asta am facut, doar ca a mai fost si o parte de programare. Ceva usor.

Ai mai participa?

     Da, desigur.

Ce vrei sa faci dupa ce termini scoala?

     Vreau sa fug in Mexico dupa ce imi iau Bacalaureatul.

Un sfat pentru blog?

     Luati interviu la cineva strain de pe strada. Si schimbati culoarea.


     Multa lume vrea sa schimbam culoarea.... Dar uitati cum facem: Va intrebam pe voi ce culoare ati vrea sa fie printr-un Poll. Va asteptam raspunsurile pana saptamana viitoare!

     Ii multumim lui Cristi pentru interviu.


     Redactia Liceului de Informatica "Tiberiu Popoviciu" va ureaza o seara placuta!

     



No comments:

Post a Comment

Aici ne puteti lasa un Comment. Va propunem sa aplicati regula bunului simt. Glumele, bancurile sau smiley-urile sunt optionale si apreciate.

Semnat,
Redactia Scolii.