07 December 2012

EMBL

     Weekend-ul este aici!. Si in ultima zi a saptamanii a avut loc o participare la un seminar Online International!



     Astazi, o parte a elevilor Liceului de Informatica "Tiberiu Popoviciu" - clasele XIIA , XIIB , XIIC si XIC - au luat parte la o Lectura Online sustinuta de EMBL (European Molecular Bioloy Laboratory) - Insight Lecture 2012 la propunerea doamnei profesoare de Informatica GIURGEA MIHAELA.



     EMBL Insight Lecture este o activitate sustinuta in fiecare an de cercetatorii Organizatiei. Ideea centrala presupune informarea tinerilor cu referire la noile descoperiri din lumea stiintei prezentand modul in care toate cercetarile ne influenteaza viata de zi cu zi.



    Asistand la Lectura din sala 15, am fost cu totii introdusi in lumea microscopica de catre Eric Karasenti, un cercetator EMBL Heidenlberg. Incepand cu comportamentul vietatilor din ocean si continuand cu formarea si inmultirea celulelor organismelor.






     Desi intregul seminariu a avut parte de un limbaj sofisticat si foarte stiintific, toti elevii prezenti au reusit sa inteleaga despre in mare parte subiectul discutiei, avand parte si de un mic incident hazliu pe la mijlocul prezentarii .





 



 





     Pe final, ne-au fost prezentate echipamentele de ultima generatie ale cercetatorilor implicati in proiectul TARA. De la barci pana la sonde am ramas impresionati de intreaga aparatura.

Cateva pareri ale participantilor: 


Mi s-a parut destul de interesant, dar greu de inteles. - CHIS SIMION XIC

Mi-a placut foarte mult partea de biologie. Partea de geografie nu a fost la fel de interesanta. Pozele au fost frumoase. - CIUCAS DOREL XIC

A fost o idee intersanta sa asistam la o conferinta online. Mi s-a parut foarte frumos atat modul de prezentare cat si informatiile oferite. - GHEORGHE MIHAI XIIC



     Sunteti cu totii indemnati sa propuneti alte seminarii asemanatoare la care sa poata participa toti cei interesati.




     Redactia Liceului de Informatica "Tiberiu Popoviciu" va ureaza un weekend placut!



2 comments:

Aici ne puteti lasa un Comment. Va propunem sa aplicati regula bunului simt. Glumele, bancurile sau smiley-urile sunt optionale si apreciate.

Semnat,
Redactia Scolii.